Ik pitchte in 10 min hoe het schilderij tot stand was gekomen met als eindconclusie: “Wat als de dijken breken? Hij is dichterbij dan je denkt”.

De Leeuw in blauwtinten

De Evangelische Omroep zocht kunstenaars / fotograven voor een uitdaging om een cover voor de Visie te  realiseren. Uit de vele opgaves werden er enkele mensen gekozen waaronder ik. We kregen het onderwerp: ‘Als de dijken breken’ en hadden 1 week de tijd om iets te maken, om deze vervolgens te pitchen in de studio te Hilversum :o 1 week.. Help! Hoe kreeg ik dat voor elkaar. Ik zocht naar inspiratie. En toen dat niet snel genoeg kwam, besloot ik naar de zee te gaan, en niet eerder naar huis te vertrekken vóordat ik wist wat ik moest gaan maken. De eerste dag ging voorbij, zonder een beeld.. dus de volgende morgen vertrok ik weer naar de zee. Al wandelend had ik hele gesprekken met God, en het was goed.. ook al zou dat alles zijn wat ik mee naar huis zou nemen.

En ineens was daar het moment.. ik liep op de pier, omarmd door de zee. De zon schitterde als kristallen over het golvende water. Ik keek er ademloos naar. Het was alsof elke vonkeling, 1 klein pareltje was. Ik draaide keek om me heen en zag dat ik omgeven was met vonkelende parels. Een heel bewust en kostbare moment. Dat moment nam ik mee, in de storm, omgeven door water, daar was liefde, daar was Hij. Thuis gekomen klom ik in het canvas en schilderde de zee. De voeten die op het water liepen, zo dichtbij. Wat als de dijken breken? Hij zal er zijn. Daarmee ging ik naar Hilversum.

Ik pitchte in 10 min hoe het schilderij tot stand was gekomen met als eindconclusie: “Wat als de dijken breken? Hij is dichterbij dan je denkt”. “Bedankt, maar het is niet wat we zoeken’, was het commentaar.
Ietwat teleurgesteld stapte ik weer in de auto, en reed in een kleine twee uur weer naar huis. Toch voelde het goed. Ik voelde me rijker dan te voren. Eenmaal thuis gekomen, hoefde ik het schilderij niet meer geheim te houden en poste deze op social media.

De eerste reactie die ik kreeg? “Wat bijzonder zeg, die leeuw in blauw en wit tinten <3 “ Wat verward door de reactie scrolde ik terug in mijn vorige posts. ‘Had ik de laatste tijd ergens een leeuw geschilderd dan? Nee..’ 
Nogmaals keek ik naar de reactie, en toen naar de foto die ik had gepost.. En ineens had ik kippenvel van mn kruin tot mijn tenen, ik trok wat bleek weg. 

De leeuw, in blauw en wit tinten..
De vonkeling in de ogen, de manen wapperend in de storm
‘Dichterbij dan je denkt’, echode het in mijn hoofd.
Veel dichterbij!


Dit bijzondere schilderij is tevens te bestellen op verschillende formaten canvas

 

01-09-2017

Laatste wens »
« Verhuisd